NO RURAL DECIDES TI, PARTICIPA!


O GRUPO DE DESENVOLVEMENTO RURAL GDR UTM É UNHA ASOCIACIÓN SEN ÁNIMO DE LUCRO FORMADA POR ASOCIACIÓNS, CONCELLOS, SATs, COOPERATIVAS E OUTRAS ENTIDADES DOS CONCELLOS DE MELIDE, SANTISO, TOQUES, SOBRADO, ARZÚA, TOURO, O PINO, BOIMORTO E VILASANTAR. TEMOS AS PORTAS ABERTAS. SOLICITA A ENTRADA.

NO RURAL DECIDES TI, PARTICIPA!


Visita turística ó territorio (Galego)




7 jul 2015

A Repostería Tradicional de Melide, a mel, o Galo Piñeiro e os produtos de horta: produción local de calidade no UTM

O GDR Ulla Tambre Mandeo aposta pola calidade da súa produción agroalimentaria local. Son moitos os exemplos das estupendas características dos nosos productos e do bo facer dos persoas elaboradoras da zona, as cales ofrecen á poboación auténticos manxares gastronómicos.
Entre outros, podemos citar como exemplos, os seguintes:

REPOSTERÍA TRADICIONAL DE MELIDE

Compóñena o conxunto de doces artesanos de melindres, ricos e amendoados; elaborados con agarimo por numerosos obradores da vila melidá, con produtos naturais de primeira calidade e coa receita tradicional de antigo.

Aínda así, na Festa do Melindre de Melide, dedicada á exaltación destes doces e que se celebra o segundo fin de semana de maio dáse cita o carácter tradicional da repostería coas novidades culinarias, por exemplo, co melindre sen glute.

MEL DE GALICIA

O territorio do Ulla Tambre Mandeo conta cunha gran tradición apícola, con numerosos elaboradores de mel de distintas variedades, coa presenza da Cooperativa Erica Mel no Centro de Divulgación do Mel e do Queixo en Arzúa e coa implantación fai xa vinte anos do Museo Vivente do Mel no embalse de Portodemouros, buque insignia do Enredo do Abelleiro. De feito, son dúas das seis empresas envasadoras da Denominación de Orixe Protexida "Mel de Galicia" existentes na provincia de A Coruña.

GALO PIÑEIRO

O territorio do Ulla Tambre Mandeo, e, en especial, o concello de O Pino ten a súa propia raza específica de galo de curral. O Galo Piñeiro, o cal conta en O Pino cunha Festa de Exaltación propia que se celebra o primeiro fin de semana de agosto e é de Interese Turístico de Galicia.

A práctica totalidade dos exemplares desta raza foi recuperada na zona de Arzúa, pois estaba en risco de desaparecer.  Os seus rasgos característicos son o fermoso plumaxe, a súa conformación mediana, a cresta en rosa e piramidal, as orellas ovaladas, as patas e pico de cor amarelo e os ollos amarelo anaranxados.

PRODUCIÓN HORTÍCOLA

Para rematar este repaso á produción de calidade do territorio, non podemos esquecer os produtos de horta do mesmo, caracterizados pola súa frescura e sabor. Principalmente, no concello de Santiso localízanse gran cantidade de hectáreas que, da man das persoas horticultoras, producen as verduras e froitas máis saudables e saborosas.



 

 

No hay comentarios:

Publicar un comentario