Esta fin de semana achégate á jaima do GDR Ulla Tambre Mandeo na Festa do Galo Piñeiro de O Pino.
Na exposición estarán representados os seguintes produtos:
- Verduras e hortalizas da Cooperativa Melisanto (que ademais serán os encargados do deseño do stand).
- Licores e augardentes para tódolos gustos de Casa Mejuto e Casa Alongos.
- Ricos, Amendoados e Melindres da Asociación de Repostería Tradicional de Melide.
- Embutidos de Aldea de Barrio, proxecto de porcos criados en liberdade financiado polo Leader Ulla Tambre Mandeo.
- Queixo D.O.P. Arzúa-Ulloa, que donará o seu mellor produto para a degustación que temos o sábado.
- Mel da zona e outros produtos apícolas, donado neste caso por Mel Golán, pertencente á cooperativa Erica Mel.
- O Lar de Celia estará toda a fin de semana ofrecendo degustación gratuíta dos seus postres de orixe vexetal, sen conservantes, nin colorantes, sen azúcares engadidos...
- Bacallau da mellor calidade salgado e secado en Vilasantar por Bacalaos Boado.
- Os polos campeiros envasados ó baleiro e listos para guisar, do noso amigo Pablo, de Sabores de Santiso.
- As Roscas de Bama (Touro), que fan as delicias en tódalas feiras e festas da zona non podían faltar a esta cita.
- Os cultivos máis alternativos son o forte dunha empresa de Toques (Xaneiro) e unha de Melide (Fungocerga). Eles expoñerán os froitos do bosque, setas silvestre, shiitake, loureiro e moito máis.
- Tamén a queixería Santos, de Sobrado, está presente no noso espazo, como proxecto estrela financiado polo Leader e xestionado por dúas mozas emprendedoras.
ACTIVIDADES E DEGUSTACIÓNS
O sábado, ás 13.00 horas, degustación de produtos locais, haberá empanada de polo e setas, canapés de verduras e queixo Arzúa-Ulloa, torta de queixo con mel e moitas outras cousas!
O domingo, tamén ás 13.00 horas, presentaremos o proxecto Aldea de Barrio, financiado polo Leader. Víctor e o seu socio crían porcos en liberdade para a posterior elaboración dos exquisitos embutidos que probaremos o domingo.
Durante toda a fin de semana, no stand estará tamén Celia, cos seus postres de orixe vexetal O Lar de Celia. Daranos a probar tódolos innovadores sabores que está a vender: galleta con plátano e iogur (postre da infancia), grelo con mango, fresas con nata e moitas máis sorpresas.
Por último, tamén a Asociación de Repostería Tradicional de Melide Terra Doce quere estar presente neste acto, cos seus riquíiiisimos doces: Melindres, Ricos e Almendoados.
Ummm!!! menuda cita!!! como nos imos poñer!!!
No hay comentarios:
Publicar un comentario