Este sábado comezou o curso de Usos alternativos do monte
organizado polo Grupo de Desenvolvemento Rural Ulla Tambre Mandeo na Escola de
Agricultura Ecolóxica de Vilasantar. Na presentación do mesmo o alcalde de Vilasantar, Fernando Pérez,
amosou a súa satisfacción pola gran acollida que tivo esta acción e que levou a
incrementar o número máximo de persoas admitidas co fin de non deixar fóra a
ninguén do territorio. Do mesmo xeito, tamén se amosou encantado de que o GDR
escollera o concello de Vilasantar para desenvolvelo, nunha Escola que conta
cunhas inmellorables instalacións para realizar este tipo de formación.
Esta primeira xornada versou sobre as herbas aromáticas e medicinais, como
poden ser a menta, salvia, alfábega, romeiro, tomiño, o ourego e moitas outras.
Todas elas teñen numerosos aproveitamentos e usos, desde a súa utilidade para
sazonar e condimentar distintos pratos gastronómicos tanto en cociñas
domésticas como na chamada “alta cociña”, ata a súa utilización en produtos
relacionados coa saúde ou a estética polas súas numerosas calidades: infusións,
unturas, etc.
No curso, o alumnado recibiu unha completa información teórica sobre o
cultivo ecolóxico destas plantas aromáticas e medicinais: a sementeira, a poda,
os tratamentos, os usos que se lle da a cada unha, etc. Ó mesmo tempo, as
persoas asistentes tamén puideron analizar polo miúdo distintos exemplares e
sementes destas plantas co fin de diferencialas e, finalmente, efectuaron unha
pequena sementeira a modo de práctica, e que cada un levou para casa para
seguir co coidado e cultivo das distintas plantas.
O bloque temático das herbas aromáticas completarase coa vindeira xornada
de oito horas prevista para o seguinte sábado, 9 de marzo, na que o alumnado
seguirá completando os seus coñecementos tanto teóricos como prácticos.
E se a mañá do sábado o equipo técnico a dedicou á información sobre os novos aproveitamentos do monte para dinamizar este sector, o mellor lugar para pasar o resto da fin de semana foi a Feira do Queixo de Arzúa, festa para valorizar un dos nosos produtos locais por excelencia.
No hay comentarios:
Publicar un comentario