Este sábado 27 de outubro de
2012 o GDR Ulla Tambre Mandeo
organiza en Melide unha xornada para aprender a elaborar conservas caseiras de
froitas e vexetais.
O obxectivo é conseguir que os alumnos se familiaricen coas
correctas técnicas de envasado, preparación e conserva de distintos alimentos
para poder sacarlle o máximo rendemento ó seu refrixerador. Do mesmo xeito,
tamén se agarda que este evento sirva para que aquelas persoas que se dedican a
comercializar os produtos da horta en fresco teñan unha visión máis completa
destas técnicas e se animen a darlle ó seu produto un valor engadido elaborando
marmeladas, cremas, conservas, prebes, etc.
A xornada terá unha duración de
seis horas e incluirá tanto teoría como práctica, durante a mesma prepararanse
na cociña do Salón Rexio de Melide distintas elaboracións artesanais como: marmelada
de amorodo, conserva de cogomelos e espinacas, prebe de tomate, etc.
Dous
produtores da zona, a SAT Fungocerga e a Cooperativa Melisanto, colaboran co
GDR cedendo de maneira desinteresada todas as froitas, verduras e cogomelos que
se utilizarán.
Podes ampliar esta información no seguinte enlace da prensa:
El Correo Gallego, 26 de octubre de 2012
No hay comentarios:
Publicar un comentario